Vlas virtual reality
09 okt 2023

Vlas lanceert VR-project

 

Supertrots zijn we, om dit innovatieve schoolproject vandaag te mogen lanceren. Traditionele sporten en technologie gaan vanaf nu hand in hand en zorgen voor een unieke ervaring voor kinderen.

In dit unieke proefproject triggeren we jeugd via Virtual Reality en bieden we hen een originele mogelijkheid om te proeven van wat boogschieten op een wip allemaal te bieden heeft. Via specifieke initiaties in hun eigen klaslokaal wordt gewerkt met een skill-based exergame waarbij op een eenvoudige en snelle manier gebruik kan worden gemaakt van pijl en boog in virtual reality.

Gratis een Virtual Reality experience wipschieten op een school in jouw buurt? Het kan, dankzij VLAS - Vlaamse Traditionele Sporten en Sport Vlaanderen. Samen met ervaren coaches uit onze Jeugd+clubs gaan we langs in het 5de en 6de leerjaar. We dompelen de leerlingen onder in de leerrijke geschiedenis van het boogschieten en testen hun shooting-skills in VR. Daarna worden de leerlingen uitgenodigd op de club of gilde zelf voor wat extra VR-time én een gratis initiatie boogschieten op staande of liggende wip.

#vlas_sportiv #sportersbelevenmeer #wipschieten 

Meer info

Daan VR vlas
algemeen boogschieten liggende wip boogschieten staande wip jeugd+ opleiding

Meer nieuws

Vlas infodag

Succesvolle 2de Infodag

31 okt 2023

Op de 2de editie van de VLAS Infodag viel weer heel wat te beleven. Infosessies, schaarbaankegelen, kruisboogschieten met de nieuwe volkssportanimatie en natuurlijk kon onze hippe VR-beleving niet ontbreken.

Vlas virtual reality

Vlas lanceert VR-project

09 okt 2023

Vlas lanceert een uniek en innovatief schoolproject i.s.m. Sport Vlaanderen.

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…