Vlas virtual reality
09 okt 2023

Vlas lanceert VR-project

 

Supertrots zijn we, om dit innovatieve schoolproject vandaag te mogen lanceren. Traditionele sporten en technologie gaan vanaf nu hand in hand en zorgen voor een unieke ervaring voor kinderen.

In dit unieke proefproject triggeren we jeugd via Virtual Reality en bieden we hen een originele mogelijkheid om te proeven van wat boogschieten op een wip allemaal te bieden heeft. Via specifieke initiaties in hun eigen klaslokaal wordt gewerkt met een skill-based exergame waarbij op een eenvoudige en snelle manier gebruik kan worden gemaakt van pijl en boog in virtual reality.

Gratis een Virtual Reality experience wipschieten op een school in jouw buurt? Het kan, dankzij VLAS - Vlaamse Traditionele Sporten en Sport Vlaanderen. Samen met ervaren coaches uit onze Jeugd+clubs gaan we langs in het 5de en 6de leerjaar. We dompelen de leerlingen onder in de leerrijke geschiedenis van het boogschieten en testen hun shooting-skills in VR. Daarna worden de leerlingen uitgenodigd op de club of gilde zelf voor wat extra VR-time én een gratis initiatie boogschieten op staande of liggende wip.

#vlas_sportiv #sportersbelevenmeer #wipschieten 

Meer info

Daan VR vlas
algemeen boogschieten liggende wip boogschieten staande wip jeugd+ opleiding

Meer nieuws

VLAS-kampioenschap klepschieten

19 jul 2024

Het tweede VLAS-kampioenschap, discipline klepschieten, werd gewonnen door St-Blasius Rijkhoven!

sportzot en vlas

Sportzot wordt partner van Vlas

18 jun 2024

Vlas en Sportzot slaan de handen in elkaar, eerste sponsor-partner voor Vlas!

Project VR - Klasuitstappen

29 mei 2024

Het project Boogschieten in Virtual Reality mist haar doel niet dankzij de inzet van de deelnemende clubs! Initiaties in de scholen, klasuitstappen naar de clubs, langetermijnsamenwerkingen tussen schuttersclubs en lokale basisscholen!

VLAS-kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

De eerste VLAS-kampioenen van 2024 zijn gekend!