26 mei 2023

VLAS en volkssporten op RADIO 1

In “De wereld van Sofie” op Radio 1 ging het vandaag even over onze geliefde Vlaamse volkssporten. Meer specifiek over de verschillen tussen vogelpik, darts en struifvogel. Ook boogschieten op de liggende en staande wip kwamen kort aan bod. Mooie reclame dus voor onze volkssporten die niet vaak (genoeg) in de spotlight worden gezet.

Wil je zelf eens luisteren ? Klik dan op de link hieronder:

https://radio1.be/luister/select/de-wereld-van-sofie/is-darts-hetzelfde-als-vogelpik

Wil je nog meer ontdekken over onze rijke, traditionele Vlaamse sporten, klik dan eenvoudig bovenaan in de sitemenu op “Onze Sporten”. Wil je als volkssportclub erkend worden als sportclub en meewerken aan het bewaren van onze prachtige Vlaamse sportieve erfgoed, sluit je dan zeker aan bij VLAS, er zijn een pak voordelen aan verbonden en onze volkssporten-gemeenschap waardeert en koestert élk bijkomend lid.

 

Sluit je aan bij Vlas

 

algemeen boogschieten liggende wip boogschieten staande wip erfgoed struifvogel

Meer nieuws

energiesubsidie sportiv

Energiesubsidies toegekend aan onze clubs!

08 jun 2023

Voor heel wat van onze clubs dienden we begin dit jaar een aanvraag in voor de energiesubsidies aan sportclubs. We kregen het positieve nieuws dat 100% van onze ingediende dossiers positief werden beoordeeld.

VLAS en volkssporten op RADIO 1

26 mei 2023

Onze geliefde volkssporten in de kijker op Radio 1

TREND magazine 2023 online

24 mei 2023

TREND 2023 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2022, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Tegemoetkoming lidgeld sportclub

28 mrt 2023

Dankzij onze erkenning bij Sport Vlaanderen kan je bij je mutualiteit een stukje lidgeld van je sportclub terugvorderen. Enkele mutualiteiten verhoogden recent deze terugbetaling... tijd voor een update.