Taylor Plysier europees kampioene
07 aug 2022

Taylor Plysier Europees Kampioen Katapult!

 

Taylor Plysier (16) uit Hooglede is  Europees kampioen katapultschieten bij de dames

De 16-jarige Taylor Plysier uit Hooglede is Europees kampioen geworden in het katapultschieten bij de dames. Het was de eerste keer dat Gamekeeper Pro-Shot Team Roeselare (GPTR) een Europees Kampioenschap katapultschieten organiseerde. 

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 juli 2022 streek in Rumbeke het kruim van de katapultwereld neer voor het EK, georganiseerd door VLAS-club Gamekeeper Pro-Shot Team. 10 landen en 130 schutters namen deel aan dit EK. De familie Plysier, een gevestigde waarde binnen het Belgische katapultschieten liet zich weer geweldig opmerken.

Zaterdagmiddag startte het individueel kampioenschap verdeeld over een jeugdcategorie, een dames- en herencompetitie. Voor Taylor Plysier was het de eerste keer dat ze in de hoogste klasse aantrad na eerdere titels bij de jeugd.  

Zowel haar vader, moeder en jongere zus schieten op een hoog competitieniveau. "Mijn moeder Kelly Degryse is zelfs één van mijn grootste concurrentes in dit kampioenschap", vertelde de tiener. "Ik vermoed dat het om aangeboren talent gaat bij ons in de familie. Een toevallige initiatie in Plopsaland was ooit de aanleiding om ermee te beginnen."

Taylor haalde het uiteindelijk bij de dames en kroonde zich tot Europees kampioene. Haar jongere zus Gibsy Plysier deelt het talent en volgde haar zus op met een Europese titel bij de jeugd. Ook mama Kelly mocht met brons mee op het podium met haar oudste dochter, naast Guida Van Wonterghem die eervol tweede werd. Wat een triomf voor de familie en het Belgische katapultschieten. En voor le petit histoire… de Spaanse katapultschutter Collado Para Oscar werd trouwens Europees kampioen bij de mannen.

Een dikke proficiat aan Taylor, Gibsy en Kelly met de titels en medailles en aan de Vlaamse Katapultbond voor de fantastische organisatie! 🏆

Zin om katapultschieten ook eens te proberen ? 👉 Katapultschieten

 

vlaamse katapultbond organiseert EK 2022
competitie kampioenschap katapultschieten

Meer nieuws

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…

energiesubsidie sportiv

Energiesubsidies toegekend aan onze clubs!

08 jun 2023

Voor heel wat van onze clubs dienden we begin dit jaar een aanvraag in voor de energiesubsidies aan sportclubs. We kregen het positieve nieuws dat 100% van onze ingediende dossiers positief werden beoordeeld.

VLAS en volkssporten op RADIO 1

26 mei 2023

Onze geliefde volkssporten in de kijker op Radio 1