Vlas infodag
31 okt 2023

Succesvolle 2de Infodag

 

Op de 2de editie van de VLAS Infodag viel weer heel wat te beleven voor bestuursleden van Vlas en Sportiv. Twee interessante infosessies rond Jeugd+ en het coachen en motiveren van jeugdteams beten de spits af. Daarna volgde een kennismaking met de leuke projecten die op stapel staan in 2024 zoals het VR-schoolproject, het 'Green Team' dat draait rond duurzaamheid in onze clubs en 'Volkssporten voor Volkse Buurten' dat werd opgezet onder het thema 'armoedebestrijding en sociale inclusie'. 

Sportiv en Vlas, dat staat natuurlijk in de eerste plaats voor SPORT dus was er natuurlijk ook één en ander te beleven ...  Schaarbaankegelen was net zoals vorig jaar héél populair maar ook het kruisboogschieten met de nieuwe volkssportanimatie trok heel wat gegadigden. Deze gloednieuwe animatie zit nog in een testfase en alle feedback was méér dan welkom voor de verdere ontwikkeling. 

Uiteraard kon onze hippe VR-beleving niet ontbreken. Met dit project, gesteund door Sport Vlaanderen, bezoekt Vlas basisscholen en laat leerlingen proeven van boogschieten in Virtual Reality. De VR-bril werd gretig getest en voor velen was het een eerste kennismaking met sporten in de virtuele wereld. 

Een dikke dankjewel aan alle aanwezigen en tot volgend jaar!!

 

algemeen evenement info

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

De eerste Vlas-kampioenen van 2024 zijn gekend!

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.