vlaskampioenen flessenschieten
18 mei 2022

Vlas-kampioenschap Flessenschieten 2022

 

Het Vlas-kampioenschap Flessenschieten 2022 in Woesten begon met de Hangende Fles op een zomerse, heel erg warme zondag. De eerste flesjes, op 50 meter afstand, werden vlot geraakt. Van de 30 schutters schoten er 9 beide flessen af. Bij de bekamping (op 55m) bleven er na 1 ronde slechts 2 schutters over, Filip Lemaire en Christophe Parrein. Na enkele rondjes miste Christophe, de ideale kans voor Filip, die het dan ook af maakte door het flesje meteen kapot te schieten.

Vervolgens was het nog de beurt aan de overige 7 schutters. Voorzitter Margot Lemaire toonde zich trefzeker en wist zo de laatste podiumplaats te bemachtigen.

Na een welverdiende pauze ging de wedstrijd verder met de Bewegende Fles. Van de 19 schutters die zich hieraan waagden schoot Marc Ollevier meteen 2 op 2 en kroonde zichzelf zo tot Vlaskampioen. Er bleven nog 9 schutters die elkaar moesten bekampen voor zilver en brons. Weer was het Filip Lemaire, die eerder op de dag de bekamping voor de Hangende Fles wist te winnen, die het vlot haalde. Hij won van André Lermytte die met de laatste podiumplaats ging lopen.

Bedankt aan alle schutters voor de ”warme” ontvangst en de gezellige ambiance, we komen in de toekomst zeker nog eens terug om weer de prijzen uit te reiken. Ze waren meer dan verdiend!

 

PS. Ook eens proberen ? Dat kan eenvoudig, met een daglicentie. Neem contact op met de Meiboomschutters  

 

evenement flessenschieten kampioenschap

Meer nieuws

tocati vlas 2022

Vlas terug op Tocati-festival

22 sep 2022

Ook dit jaar werd Vlas uitgenodigd op het gerenommeerde Tocati-festival.

Uitnodiging Vlas infodag

Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

18 sep 2022

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Taylor Plysier europees kampioene

Taylor Plysier Europees Kampioen Katapult!

07 aug 2022

Vlaamse katapultschutters scoren op Europees Kampioenschap!

brons touwtrekken world games

Brons op de World Games!

18 jul 2022

Het Belgisch team Touwtrekken behaalt een bronzen medaille op de World Games 2022