28 jun 2021

Tijd om terug te sporten !

Voor iedereen:

Indoor en outdoor sporten zijn toegelaten. Indien mogelijk geniet outdoor sporten wel de voorkeur.

Sportactiviteiten in een niet-georganiseerde context:

kunnen in groepen van maximaal 10 personen, conform de regels van het samenscholingsverbod. Binnen deze groep moet je dus afstand houden tijdens het sporten.

Conform het MB mag men afwijken van de afstandsregels in groepen van maximaal 4 personen. In deze beperkte groepen kan dus ook gesport worden met contact.

Sportactiviteiten in een georganiseerde context

kunnen doorgaan in  een sportgroep van maximaal 50 personen indoor (vanaf 25 juni max. 100 personen) of 100 personen outdoor, exclusief de begeleider(s).

Contact is toegestaan bij sportactiviteiten in georganiseerd verband in de mate dat dit noodzakelijk is door de aard van de sport.

Georganiseerde sportwedstrijden (competities, tornooien, interclubs, …) zijn toegelaten, ook met contact.
 

Publiek is toegelaten onder volgende voorwaarden:

Bij sporttrainingen en wedstrijden kan steeds tot 1 persoon per deelnemer indien het gaat om deelnemers tot 18 jaar (indien van het zelfde huishouden), bij g-sporters of bij hulpbehoevenden. Dit kan zonder CERM of CIRM.

Indoor, indien zittend, tot 200 personen (of 75% van CIRM indien dit lager is dan 200) mét mondmasker.

Outdoor, staand of zittend, tot 400 personen mét mondmasker.
 

Algemeen geldt:

De richtlijnen voor LO-lessen vind je terug op de site van Onderwijs Vlaanderen (typ “lichamelijke opvoeding” in de zoekbalk).

Indoor sportinfrastructuren mogen enkel open tussen 5u en 23u30.

Zwembadenmogen open, inclusief recreatiezones en subtropische zwembaden. Uitbaters van zwembaden passen de maatregelen in het  strikt toe. 

Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij prof- en topsport, sportkampen en zwembaden. Watersporters die na het sporten droge kledij moeten aantrekken kunnen op individuele basis gebruik maken van een kleedkamer (douches blijven gesloten).

Sportkantines kunnen openen volgens de richtlijnen in het protocol in de horeca. Meer info vind je op de website www.heropstarthoreca.be 

Wanneer je sport onder een overkapping (bv. tentstructuur) met vier zijwanden die volledig open zijn, zijn de regels voor outdoor sporten van toepassing
 

Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Meer nieuws

fiche letselpreventie vlas sportiv

Fiche letselpreventie

04 okt 2021

In het kader van letselpreventie werd een nieuwe fiche ontwikkeld met heel wat handige tips.

VLAS ondertekent Charter Generatie Rookvrij

30 sep 2021

VLAS ondertekende deze week het Charter van Generatie Rookvrij en moedigt al zijn clubs sterk aan om ook rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be kan je daar een handig stappenplan voor vinden.

VLAS op Tocati

22 sep 2021

Op vraag van het Departement Cultuur, Jeugd en Media vertegenwoordigde VLAS dit jaar Vlaanderen als eregast op het Tocati-festival in Verona met boogschieten op de staande wip. Het werd een succesrijke editie en een onvergetelijke ervaring.

Wereldkampioenen bij VLAS|SPORTIV

22 sep 2021

Op het Wereldkampioenschap Touwtrekken in Baskenland kroonde Fam. Janssens & Mertensmannen zich tot Wereldkampioen in de klasse tot 720kg!