10 mrt 2008

Parlementaire vraag

Niet enkel Vlas is bezig met de problemen van haar clubs op het vlak van ruimtelijke ordening. Vorig weekend verschenen in de Standaard en het Laatste Nieuws artikels over de zonevreemde krulbolclubs in het Meetjesland.

Vlaams volksvertegenwoordiger Erik Matthys (CD&V) kaartte deze situatie aan bij minister van ruimtelijke ordening Dirk Van Mechelen (Open VLD). Het antwoord van de minister was volgens het artikel van Marc Van Hulle (08/03/2008) erg duidelijk:Deze sport blijft erg populair en het verwondert me niet dat de vraag komt over deze infrastructuur. Welnu, krulbolbanen zijn lokale recreatieve voorzieningen en wanneer planningsinitiatieven noodzakelijk zijn, ligt de bevoegdheid hiervoor integraal bij de gemeente. Die kan perfect in haar structuurplan ruimte creëren voor deze krulbolbanen en ze naderhand in een ruimtelijk uitvoeringsplan realiseren."

De gemeente Evergem is ondertussen gestart met een inventaris waarin de situatie van de Evergemse krulbolbanen zal worden beschreven. Alle andere Meetjeslandse gemeenten moeten hier werk van maken.

PS. Deze problematiek geldt bovendien ook voor andere Vlaamse traditionele sporten die "in Brussel" onbekend zijn, ook sporten als wipschieten en kruisboogschieten hebben geen zekerheid over de ruimtelijke ordening (zie lijstje in onderstaand artikel).

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

Op zondag 5 mei kan je sportschutters aan het werk zien tijdens het eerste Vlas Kampioenschap van 2024

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.