Limburg Mikt opnieuw schot in de roos!
30 apr 2008

Limburg Mikt opnieuw schot in de roos!

De succesformule om de Limburger kennis te laten maken met allerlei traditionele sporten kon ook tijdens deze 4de editie op veel bijval rekenen.
Ruim 700 Limburgers maakten kennis met allerlei traditionele sporten. Meer dan 400 specialisten demonstreerden hun kunnen in een van de zeven disciplines en gaven tips aan de bezoekers. Een aantal nieuwigheden zorgden voor extra variatie in het programma.

 

 

 

 

 

 

Een aantal nieuwigheden zorgden voor extra variatie in het programma:

Deelname kaart
Voor € 5 kreeg de bezoeker een deelnamekaart; met deze kaart kon de bezoeker via een parcours proeven van alle 7 disciplines. Deze kaart was troef… meer dan 100 kaarten gingen over de toonbank. De opbrengst gaat integraal naar een jeugdproject in 2009.

Klepschieten met 2 kogelvangers
Dit jaar werd met een hoogtewerker een tweede ‘kogelvanger’ geïnstalleerd. Daardoor verdubbelde meteen de capaciteit bij het klepschieten.

VlaS-kampioen
Voor het eerst tijdens Limburg Mikt werd het VlaS-kampioenschap Katapult georganiseerd. Na 4 ronden en het katapulteren van 28 knikkers, werd de 47-jarige Luc Driesen uit Lichtaart bekroond als winnaar.

Bondsfeest Gewest Beringen – boogschieten staande wip
Meer dan 250 schutters schreven zich in voor deze wedstrijd. De ploeg van Sint-Willibrordus Oud-Heusden kon deze wedstrijd op hun palmares schrijven. In 2005 vierde deze schutterij zijn 400ste verjaardag. Van traditie gesproken!

 

 

 

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas