Laureaat West 2007: Krekebolders Kortemark
10 dec 2007

Laureaat West 2007: Krekebolders Kortemark

Het trabolspel is vooral in West-Vlaanderen gekend. Deze populaire traditionele sport wordt in verschillende clubs en gemeenten beoefend. Enkele trabolders in Zarren, deelgemeente van Kortemark, zochten een nieuw lokaal, maar in Zarren was op dat moment geen locatie vrij. De gemeente zag echter de mogelijkheid om bij de vernieuwing van de sporthal in Kortemark een tra aan te leggen. In de jaren ‘70 was daar al een buitentra aan de sporthal gelegen. Zo ontstonden in april 2006 de Krekebolders. Ze startten met zo'n twintigtal leden. Dat aantal is dankzij het goeie bestuur onder leiding van voorzitter Norbert Racon en secretaris Roland Kuylle al gestegen tot 90, waarvan 30 jongeren. Het is duidelijk dat het succes van de Krekebolders te danken is aan de goeie samenwerking tussen het bestuur, de gemeente en de vrijwilligers.

 

 

Met de steun van: logo_prov_w-vl

 

laureaten PC

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

Op zondag 5 mei kan je sportschutters aan het werk zien tijdens het eerste Vlas Kampioenschap van 2024

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.