Laureaat Orde van Verdienste: Joseph Vangoethem
04 dec 2006

Laureaat Orde van Verdienste: Joseph Vangoethem

 

VlaS zette graag Joseph Vangoethem in de bloemetjes. Al sinds 1971 is Joseph zaakgelastigde en secretaris van de maatschappij Leuven Concorde. Daarnaast hij de voorzitter van en drijvende kracht achter het Leuvens Verbond, dat uit negen staande wipmaatschappijen bestaat. Hij leidt de vergaderingen tussen de aangesloten maatschappijen, houdt het reglement in orde en stelt kalenders op. Maar ook nationaal steekt hij de handen uit de mouwen; hij is al sinds 1986 schatbewaarder van de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters. Joseph is altijd aanwezig; je vindt hem bijna dagelijks aan de wippen. Weer of geen weer; zowel tijdens het zomerseizoen als tijdens het winterseizoen zet hij zijn beste beentje voor. Hij is een man van principes die ijvert voor waar hij in gelooft. Het wipschieten is een van die dingen die waarvoor hij zich met al zijn kracht inzet.

 

VlaS huldigde dit jaar voor het eerst ook de topgemeente van het jaar. De gemeente Kampenhout ging met deze titel lopen. VlaS rekende uit dat 0.695% van de inwoners van Kampenhout een traditionele sport beoefent. Ze zijn terug te vinden in tien clubs: Laerehof, De Toekomst, Berg St-Servaes, Ruisbeek Onder Ons, Kampenhout Concordia, St-Sebastiaan Hummelgem, Langestraat, De Jonge Elite, Artemis, Relst St-Jozef. In Kampenhout wordt het handboogschieten op de staande wip en op de liggende wip beoefend.

 

Met de steun van: vlaamsbrabant.jpg

 

laureaten PC

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas