Laureaat Orde van Verdienste: Jean Theunissen
04 dec 2006

Laureaat Orde van Verdienste: Jean Theunissen

 

Niemand minder dan Jean Theunissen kreeg deze eretitel. Jean zet zich al jarenlang in voor de Limburgse schuttersgilden. Hij is een bedrijvig bestuurslid. Hij is ondervoorzitter van Sint-Kristoffel Munsterbilzen, secretaris van het Verbond Zand- en Leemstreek en het Provinciaal Verbond en bestuurslid van de sportraad van Bilzen, de Historische Schuttersgilden en van VlaS. Bij het 50-jarig bestaan van het Provinciaal Verbond organiseerde hij een waar feest; daarnaast gaf hij een lijvig boek uit met de uitslagen en historiek van alle clubs. Ook met het 50- jarig bestaan van het Verbond Zand- en Leemstreek stond Jean in voor de viering. In 2006 organiseerde hij voor de tweede keer de volkssporttweedaagse Limburg Mikt. Hij is bovendien de man achter de Kristoffelloop, waarmee hij mensen aanzet tot sporten en ook het klepschieten promoot. Hij staat in voor het opstellen van de kalenders voor zowel het Provinciaal Verbond als het Verbond Zand- en Leemstreek.

 

VlaS huldigde dit jaar voor het eerst ook de topgemeente van het jaar. De gemeente Opglabbeek ging met deze titel lopen. VlaS rekende uit dat 0.743% van de inwoners van Opglabbeek een traditionele sport beoefent. Ze zijn terug te vinden in twee clubs: Volkssport Club 't Zèèlke en Kruisboogverbond Wilhelm Tell. In Opglabbeek wordt het manchetbaankegelen en kruisboogschieten beoefend.

 

 

 

 

laureaten PC

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas