Laureaat Oost 2007: Armand Claeys
26 nov 2007

Laureaat Oost 2007: Armand Claeys

Armand Claeys werd door de Koninklijke Nationale Bond der Belgische Wipschutters (KNBBW) naar voren geschoven als kandidaat voor deze Orde van Verdienste voor zijn algemene prestaties en verdiensten. Met zijn overlijden in februari 2007 liet Armand een leegte na bij de KNBBW, een leegte die moeilijk te vullen was. Armand werd al op jonge leeftijd door vader en schoonvader meegetroond naar de staande wipclubs, waar hij gebeten werd door de microbe. Hij werd schatbewaarder van het Meetjeslands Verbond en was zowel secretaris als voorzitter van Lembeke Sint-Sebastiaan. Ook bij de KNBBW droeg hij zijn steentje bij als secretaris-verslaggever. Daar legde hij een zorgvuldig bijgehouden archief aan. Hij herwerkte de statuten en het intern reglement. Armand stond niet graag in de belangstelling, maar was achter de schermen een onmisbare kracht. Het VlaS-secretariaat kende hem als bekwaam lid van de redactiecommissie. Met zijn gemoedelijk en rustig karakter slaagde hij er steeds in iedereen een duwtje in de rug te geven.

Op de foto ziet u de genomineerden op een rij, met een ontroerde weduwe Claeys in het midden: Raf Van De Velde, Willy Timmermans, Mevr. Armand Claeys, Sandrine Dewilde voor Erfgoedcel Meetjesland en Patrick Huyghe voor de Europese Spelen.

 

Met de steun van:oost-vlaanderen

 

laureaten PC

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

Op zondag 5 mei kan je sportschutters aan het werk zien tijdens het eerste Vlas Kampioenschap van 2024

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.