04 okt 2017

Aan de wieg van een wereldbond voor het katapultschieten

Antwerpen, 15 juni 2017

Jozef Driesen, secretaris van de Vlaamse Katapultbond brengt ons op de hoogte van de pijlsnelle evolutie binnen de katapultsport. Deze evolutie neemt zo’n vlucht, mede dankzij Facebook. Nadat Lea Pauwels in Geel in het jaar 2005 een eerste internationaal tornooi inrichtte (toen een wedstrijd tussen Italië en België) is dit initiatief nu uitgegroeid tot een Europees Kampioenschap met groepen uit diverse landen. Zij spraken een beurtrol af om dit EK jaarlijks in te richten. Eerst werden katapultactiviteiten teruggevonden door zoektermen in te geven in google. Nu is Facebook de belangrijkste aangever van nieuwe katapultkernen in gans de wereld. Dit zorgde ervoor dat in 2016 een World Catapult Association werd opgericht in Indië. De lidmaatschapsbijdrage is aanzienlijk en het bestuur uitsluitend Indisch. Jozef Driesen nam het initiatief om een meer democratisch wereldorgaan op te richten door een gratis aansluiting te voorzien. Dit onder de naam World Federation of Sling Shooters. De verzamelde gegevens worden aan alle leden ter beschikking gesteld zodat deze elkaar kunnen uitnodigen. In elk geval wil de Vlaamse Katapultbond een vertegenwoordiger hebben op wereldniveau. Onze Italiaanse vrienden namen – in overleg - het initiatief om in 2018 een eerste Wereldkampioenschap in te richten. Op het programma is een overleg tussen de Europese katapult vertegenwoordigers en de Indiërs gepland. (HC op basis van info Jozef Driesen)

katapultschieten

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

Op zondag 5 mei kan je sportschutters aan het werk zien tijdens het eerste Vlas Kampioenschap van 2024

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.