18 nov 2009

Laureaat Orde Van Verdienste PCA

Op maandag 16 november werd in de Katapultclub van Deurne de Laureaat van de Orde van Verdienste PC Antwerpen VlaS bekendgemaakt. Uit de drie genomineerden koos de jury voor Luc Deketelaere. Hij werd gehuldigd voor zijn enorme inzet voor de kruisboogsport.

 

Luc Deketelaere is sinds 1982 voorzitter van Koninklijke Kruisboogmaatschappij Ambiorix. Die taak combineert hij met het voorzitterschap van het Antwerps Kruisboog Verbond, het ondervoorzitterschap van de Landelijk Unie der Kruisboogschutters én het voorzitterschap van de Nationale bond, de NUKB. Al deze taken vervult hij met een weergaloos enthousiasme, heel veel plezier en grote toewijding. Zijn doel is om kruisboogschieten als onderdeel van de traditionele sporten opnieuw in de kijker te plaatsen en er voor te zorgen dat de sport terug zijn vroegere uitstraling bekomt.Luc Deketelaere was heel erg opgetogen met zijn verkiezing als laureaat. "Na meer dan 30 jaar kruisboogschutter, waarvan vele jaren als verantwoordelijke, is het een niet te versmaden erkenning. Ik ben dan ook gelukkig en dankbaar dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen!"De andere genomineerden voor de provincie Antwerpen waren beschermde werkplaats De Brug, een super-sponsor voor de Antwaarpse Katapultclub, en SMBC Herentals, die voor een primeur in de curve bowlssport zorgde door de eerste twee competitieve jeugdleden aan te sluiten. Ook zij werden gehuldigd voor hun prestaties, net als de VlaS-kampioenen, topclubs en topgemeente van de provincie Antwerpen.

laureaten PC

Meer nieuws

Vlas kampioenschap Flessenschieten - Jachtgeweer

02 mei 2024

Op zondag 5 mei kan je sportschutters aan het werk zien tijdens het eerste Vlas Kampioenschap van 2024

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.