VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

VTS-cursus initiator wipschieten

|

 

Verwerf een erkend sportdiploma

Verwen nieuwelingen en jeugdschutters 

De beste manier om de basistechnieken van het boogschieten aan te leren aan beginnelingen leer je in de cursus ‘initiator boogschieten’ van de Vlaamse Trainersschool (VTS).  Doe mee aan de cursus initiator boogschieten! 
Wil je weten hoe de cursus verloopt? Raadpleeg het cursusstramien.

 


Om hieraan deel te nemen moet je minstens 17 jaar worden in de loop van het jaar waarin de cursus start en over een basiskennis van het boogschieten beschikken.  De twee wipschuttersdisciplines komen aan bod: staande wip en liggende wip. De cursus bestaat uit tien vakken met in het totaal 59 lesuren (waarvan 6 uren stage).  Deze worden verspreid over acht zaterdagen (zonder de examendagen). Als cursusplaats kan gekozen worden voor een cursusplaats die het minste verplaatsingen vergen voor de deelnemers. 

Je kan voor meer informatie terecht bij de VTS: Nancy Schelstraete, tel. 02/209.47.12, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor de flyer 2018

Klik hier voor het ontwerp uurrooster van de cursus Initiator Wipschieten 2018 van januari tot september. De plaats is nog niet bekend.