West-Vlaanderen boven op VlaS-kampioenschap
02 nov 2005

West-Vlaanderen boven op VlaS-kampioenschap

Zondag 30 oktober 2005 streden maar liefst 157 liggende wip schutters uit het ganse Vlaamse land in zeven categoriën voor de fel begeerde titel van VlaS-kampioen 2005. De wedstrijd te Hooglede vormde de sportieve afsluiter van het VBFlw seizoen 2005.

In het cultureel centrum De Gulden Zonne waren tien schietbanen voorzien waarvan zeven voor het VlaS-kampioenschap. Het was er gezellig druk. Toch overstemden de doffe inslagen van de stompe pijlen het geroezemoes. Tijdens de verbeten strijd om de VlaS-vazen merkten we een jeugdschutter op die fanatiek aan het oefenen was op een vrije schietbaan. Pijl na pijl mikte hij geconcentreerd op de wip. Raak of niet, lawaai, commentaar van toeschouwers, niets deerde hem. Het bleek om een 8-jarige Fransman te gaan die al van zijn drie jaar met vader en moeder naar de schietingen trekt. Gezien zijn hoge concentratie en behendigheid met pijl en boog, een kampioen in spé. De toekomst van het liggende wipschieten is verzekerd.

De VlaS-kampioenen 2005 werden door voorzitter Eric Wittevrongel en technisch directeur Remie De Brauwer met de hulp van VlaS-vertegenwoordiger Remi Gruwez op passende wijze gehuldigd. Maar liefst vijf van de zeven titels van VlaS-kampioenen liggende wip 2005 gingen naar Westvlamingen:
Miniemen: Shana Vanleeuwen - Hulste Kadetten: Nico Spoelders - Kampenhout Juniors: Wesley Descamps - Langemark Seniors Dames: Melissa Van Parys - Ingelmunster Seniors Heren: Frederic Deliveyne - Blankenberge Veteranen Dames: Annie Verberckmoes - Melsele Veteranen Heren: Luc Terras - Langemark

Met de steun van: logo_prov_w-vl

boogschieten liggende wip evenement

Meer nieuws

Nieuw Bestuursorgaan Vlas

23 jun 2022

De verkiezing van ons nieuwe Bestuur levert een topteam op!

Bestuursorgaan

Oproep bestuursverkiezingen

20 mei 2022

Vlas en Sportiv zoeken gemotiveerde kandidaten voor hun vernieuwde Bestuursorgaan.

vlaskampioenen flessenschieten

Vlas-kampioenschap Flessenschieten 2022

18 mei 2022

Het Vlas-kampioenschap lokte heel wat schutters en bleef spannend tot op het eind.

wipschieten jan van looveren

Jan Van Looveren proeft van wipschieten

11 mei 2022

BV Jan Van Looveren kwam presenteren én proeven van wipschieten op de sportdag in Ekeren.