West-Vlaanderen boven op VlaS-kampioenschap
02 nov 2005

West-Vlaanderen boven op VlaS-kampioenschap

Zondag 30 oktober 2005 streden maar liefst 157 liggende wip schutters uit het ganse Vlaamse land in zeven categoriën voor de fel begeerde titel van VlaS-kampioen 2005. De wedstrijd te Hooglede vormde de sportieve afsluiter van het VBFlw seizoen 2005.

In het cultureel centrum De Gulden Zonne waren tien schietbanen voorzien waarvan zeven voor het VlaS-kampioenschap. Het was er gezellig druk. Toch overstemden de doffe inslagen van de stompe pijlen het geroezemoes. Tijdens de verbeten strijd om de VlaS-vazen merkten we een jeugdschutter op die fanatiek aan het oefenen was op een vrije schietbaan. Pijl na pijl mikte hij geconcentreerd op de wip. Raak of niet, lawaai, commentaar van toeschouwers, niets deerde hem. Het bleek om een 8-jarige Fransman te gaan die al van zijn drie jaar met vader en moeder naar de schietingen trekt. Gezien zijn hoge concentratie en behendigheid met pijl en boog, een kampioen in spé. De toekomst van het liggende wipschieten is verzekerd.

De VlaS-kampioenen 2005 werden door voorzitter Eric Wittevrongel en technisch directeur Remie De Brauwer met de hulp van VlaS-vertegenwoordiger Remi Gruwez op passende wijze gehuldigd. Maar liefst vijf van de zeven titels van VlaS-kampioenen liggende wip 2005 gingen naar Westvlamingen:
Miniemen: Shana Vanleeuwen - Hulste Kadetten: Nico Spoelders - Kampenhout Juniors: Wesley Descamps - Langemark Seniors Dames: Melissa Van Parys - Ingelmunster Seniors Heren: Frederic Deliveyne - Blankenberge Veteranen Dames: Annie Verberckmoes - Melsele Veteranen Heren: Luc Terras - Langemark

Met de steun van: logo_prov_w-vl

boogschieten liggende wip evenement

Meer nieuws

Green Team Vlas 2024

Project 'Green Team' gaat van start!

15 apr 2024

De inschrijvingen staan open voor het project Green Team. Duurzaam samenwerken op je sportclub!

bestuursorgaan vlaamse sportfederatie 2024 - copyright - Vlaamse sportfederatie vzw

Onze directeur verlengt bestuursmandaat bij Vlaamse Sportfederatie

14 apr 2024

Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Vlaamse Sportfederatie vzw vonden bestuursverkiezingen plaats in aanwezigheid van Minister Ben Weyts.

Trend 2024 online

11 apr 2024

TREND 2024 staat online!
Ontdek de hoogtepunten van 2023, lees inspirerende verhalen en maak kennis met enkele van onze clubs en hun gedreven leden.

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas