West-Vlaanderen boven op VlaS-kampioenschap
02 nov 2005

West-Vlaanderen boven op VlaS-kampioenschap

Zondag 30 oktober 2005 streden maar liefst 157 liggende wip schutters uit het ganse Vlaamse land in zeven categoriën voor de fel begeerde titel van VlaS-kampioen 2005. De wedstrijd te Hooglede vormde de sportieve afsluiter van het VBFlw seizoen 2005.

In het cultureel centrum De Gulden Zonne waren tien schietbanen voorzien waarvan zeven voor het VlaS-kampioenschap. Het was er gezellig druk. Toch overstemden de doffe inslagen van de stompe pijlen het geroezemoes. Tijdens de verbeten strijd om de VlaS-vazen merkten we een jeugdschutter op die fanatiek aan het oefenen was op een vrije schietbaan. Pijl na pijl mikte hij geconcentreerd op de wip. Raak of niet, lawaai, commentaar van toeschouwers, niets deerde hem. Het bleek om een 8-jarige Fransman te gaan die al van zijn drie jaar met vader en moeder naar de schietingen trekt. Gezien zijn hoge concentratie en behendigheid met pijl en boog, een kampioen in spé. De toekomst van het liggende wipschieten is verzekerd.

De VlaS-kampioenen 2005 werden door voorzitter Eric Wittevrongel en technisch directeur Remie De Brauwer met de hulp van VlaS-vertegenwoordiger Remi Gruwez op passende wijze gehuldigd. Maar liefst vijf van de zeven titels van VlaS-kampioenen liggende wip 2005 gingen naar Westvlamingen:
Miniemen: Shana Vanleeuwen - Hulste Kadetten: Nico Spoelders - Kampenhout Juniors: Wesley Descamps - Langemark Seniors Dames: Melissa Van Parys - Ingelmunster Seniors Heren: Frederic Deliveyne - Blankenberge Veteranen Dames: Annie Verberckmoes - Melsele Veteranen Heren: Luc Terras - Langemark

Met de steun van: logo_prov_w-vl

boogschieten liggende wip evenement

Meer nieuws

Coronamaatregelen vanaf 27 november

29 okt 2021

Bijkomende maatregelen werden door de regering genomen, ook voor het sporten. Hier vind je een overzicht.

corona

Coronamaatregelen vanaf 20 november

23 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20/11/21. We kunnen "normaal" blijven sporten, maar het mondmasker is nu verplicht vanaf 10 jaar en de regels rond publiek werden aangescherpt.

corona nieuw

Coronamaatregelen vanaf 1 november 2021

09 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1/11/21. We kunnen normaal blijven sporten, maar het mondmasker doet weer op meerdere plaatsen zijn intrede en de kantines dienen de regels van de horeca te volgen met betrekking tot het Covid Safe Ticket.

Charles mee aan de katapult

Katapultschieten op Inclusieve Sportdag

08 okt 2021

Onze 'Antwaarpse Katapultclub' geeft initiatie op Inclusieve Sportdag waar andersvaliden kunnen komen proeven van katapultschieten.