30 sep 2021

VLAS ondertekent Charter Generatie Rookvrij

VLAS ondertekende deze week het Charter van Generatie Rookvrij en moedigt zijn clubs sterk aan om ook rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be kan je daar een handig stappenplan voor vinden. 

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En dat is zeker ook in de sportwereld het geval. Meer en meer sportverenigingen, sportevenementen en sportterreinen bannen de sigaret. Logisch want sporten en roken gaan niet samen. Door sportomgevingen rookvrij te maken, geven we jonge sporters bovendien het goede voorbeeld. Want zien roken, doet roken. Kinderen kopiëren gedrag, ook rookgedrag. Als niet-roken de norm wordt, zullen kinderen ook minder geneigd zijn om later zelf een sigaret op te steken.

Dat is ook de reden waarom Kom op tegen Kanker, Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten en de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen hun schouders zetten onder “Generatie Rookvrij”: een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken.

Door het charter van Generatie Rookvrij te ondertekenen engageert ook VLAS zich hiervoor. Daarmee maken we werk van een eerste rookvrije generatie en een maatschappij waarin niet-roken de norm is in alle lagen van de bevolking.

gezond en ethisch

Meer nieuws

Nieuw Bestuursorgaan Vlas

23 jun 2022

De verkiezing van ons nieuwe Bestuur levert een topteam op!

Bestuursorgaan

Oproep bestuursverkiezingen

20 mei 2022

Vlas en Sportiv zoeken gemotiveerde kandidaten voor hun vernieuwde Bestuursorgaan.

vlaskampioenen flessenschieten

Vlas-kampioenschap Flessenschieten 2022

18 mei 2022

Het Vlas-kampioenschap lokte heel wat schutters en bleef spannend tot op het eind.

wipschieten jan van looveren

Jan Van Looveren proeft van wipschieten

11 mei 2022

BV Jan Van Looveren kwam presenteren én proeven van wipschieten op de sportdag in Ekeren.