30 sep 2021

VLAS ondertekent Charter Generatie Rookvrij

VLAS ondertekende deze week het Charter van Generatie Rookvrij en moedigt zijn clubs sterk aan om ook rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be kan je daar een handig stappenplan voor vinden. 

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En dat is zeker ook in de sportwereld het geval. Meer en meer sportverenigingen, sportevenementen en sportterreinen bannen de sigaret. Logisch want sporten en roken gaan niet samen. Door sportomgevingen rookvrij te maken, geven we jonge sporters bovendien het goede voorbeeld. Want zien roken, doet roken. Kinderen kopiëren gedrag, ook rookgedrag. Als niet-roken de norm wordt, zullen kinderen ook minder geneigd zijn om later zelf een sigaret op te steken.

Dat is ook de reden waarom Kom op tegen Kanker, Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten en de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen hun schouders zetten onder “Generatie Rookvrij”: een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken.

Door het charter van Generatie Rookvrij te ondertekenen engageert ook VLAS zich hiervoor. Daarmee maken we werk van een eerste rookvrije generatie en een maatschappij waarin niet-roken de norm is in alle lagen van de bevolking.

gezond en ethisch

Meer nieuws

Coronamaatregelen vanaf 27 november

29 okt 2021

Bijkomende maatregelen werden door de regering genomen, ook voor het sporten. Hier vind je een overzicht.

corona

Coronamaatregelen vanaf 20 november

23 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20/11/21. We kunnen "normaal" blijven sporten, maar het mondmasker is nu verplicht vanaf 10 jaar en de regels rond publiek werden aangescherpt.

corona nieuw

Coronamaatregelen vanaf 1 november 2021

09 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1/11/21. We kunnen normaal blijven sporten, maar het mondmasker doet weer op meerdere plaatsen zijn intrede en de kantines dienen de regels van de horeca te volgen met betrekking tot het Covid Safe Ticket.

Charles mee aan de katapult

Katapultschieten op Inclusieve Sportdag

08 okt 2021

Onze 'Antwaarpse Katapultclub' geeft initiatie op Inclusieve Sportdag waar andersvaliden kunnen komen proeven van katapultschieten.