30 sep 2021

VLAS ondertekent Charter Generatie Rookvrij

VLAS ondertekende deze week het Charter van Generatie Rookvrij en moedigt zijn clubs sterk aan om ook rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be kan je daar een handig stappenplan voor vinden. 

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En dat is zeker ook in de sportwereld het geval. Meer en meer sportverenigingen, sportevenementen en sportterreinen bannen de sigaret. Logisch want sporten en roken gaan niet samen. Door sportomgevingen rookvrij te maken, geven we jonge sporters bovendien het goede voorbeeld. Want zien roken, doet roken. Kinderen kopiëren gedrag, ook rookgedrag. Als niet-roken de norm wordt, zullen kinderen ook minder geneigd zijn om later zelf een sigaret op te steken.

Dat is ook de reden waarom Kom op tegen Kanker, Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, Gezond Sporten en de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen hun schouders zetten onder “Generatie Rookvrij”: een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken.

Door het charter van Generatie Rookvrij te ondertekenen engageert ook VLAS zich hiervoor. Daarmee maken we werk van een eerste rookvrije generatie en een maatschappij waarin niet-roken de norm is in alle lagen van de bevolking.

gezond en ethisch

Meer nieuws

fiche letselpreventie vlas sportiv

Fiche letselpreventie

04 okt 2021

In het kader van letselpreventie werd een nieuwe fiche ontwikkeld met heel wat handige tips.

VLAS ondertekent Charter Generatie Rookvrij

30 sep 2021

VLAS ondertekende deze week het Charter van Generatie Rookvrij en moedigt al zijn clubs sterk aan om ook rookvrij te worden. Op de website www.generatierookvrij.be kan je daar een handig stappenplan voor vinden.

VLAS op Tocati

22 sep 2021

Op vraag van het Departement Cultuur, Jeugd en Media vertegenwoordigde VLAS dit jaar Vlaanderen als eregast op het Tocati-festival in Verona met boogschieten op de staande wip. Het werd een succesrijke editie en een onvergetelijke ervaring.

Wereldkampioenen bij VLAS|SPORTIV

22 sep 2021

Op het Wereldkampioenschap Touwtrekken in Baskenland kroonde Fam. Janssens & Mertensmannen zich tot Wereldkampioen in de klasse tot 720kg!