Rijkevorsel = Kampioen staande wip
01 okt 2005

Rijkevorsel = Kampioen staande wip

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september 2005 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

kampioen staande wip 05

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september ‘05 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

Nadat ze hun 50 pijlen hadden afgeschoten, scoorden zij met 28 punten beter dan Roeselare en Temse die allebei slechts 22 punten van de 28 meter hoge wip naar beneden konden schieten.

Op dezelfde dag en plaats behaalde de 49-jarige Ludwig Piessens uit Tielrode de individuele titel van VlaS-kampioen. In een ultieme afkampingsronde won hij het pleit tegen Jozef Koekelberg (Duisburg) en Peter Désiron (Kampenhout).

kampioen staande wip 05

Het winnende vijftal telde één vrouw binnen de ploeg. Ze poseren hier rond de eeuwig durende wisseltrofee geschonken door Koning Albert 1 aan de KNBBW: een zilveren beeld van de schuttersheilige Sint Sebastiaan.

Met de steun van: logoantwerpen.gif

Meer nieuws

Ondersteuning via sportnoodlening van start

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister voor sportorganisaties: een nieuwe verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?

subsidie energiecrisis

Vraag je energiesubsidie aan

09 jan 2023

Het Vlaams Parlement keurde noodsteun goed voor sportclubs naar aanleiding van de stijgende energie-uitgaven. Kijk hier of jouw club in aanmerking komt!

TOP 10 Jeugd+ 2022

20 dec 2022

25 sterren !! Wat een topresultaat van onze Jeugd+ clubs...