Rijkevorsel = Kampioen staande wip
01 okt 2005

Rijkevorsel = Kampioen staande wip

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september 2005 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

kampioen staande wip 05

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september ‘05 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

Nadat ze hun 50 pijlen hadden afgeschoten, scoorden zij met 28 punten beter dan Roeselare en Temse die allebei slechts 22 punten van de 28 meter hoge wip naar beneden konden schieten.

Op dezelfde dag en plaats behaalde de 49-jarige Ludwig Piessens uit Tielrode de individuele titel van VlaS-kampioen. In een ultieme afkampingsronde won hij het pleit tegen Jozef Koekelberg (Duisburg) en Peter Désiron (Kampenhout).

kampioen staande wip 05

Het winnende vijftal telde één vrouw binnen de ploeg. Ze poseren hier rond de eeuwig durende wisseltrofee geschonken door Koning Albert 1 aan de KNBBW: een zilveren beeld van de schuttersheilige Sint Sebastiaan.

Met de steun van: logoantwerpen.gif

Meer nieuws

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas

Vacature bij Vlas|Sportiv

26 jan 2024

Ontdek onze vacature voor "Allround medewerker"

JEZ! Jeugd+

20 dec 2023

Steun Jeugd+ dankzij JEZ! en draag bij aan meer en betere jeugdwerking voor onze Jeugd+ clubs

TREND digitaal of print

19 dec 2023

Uit onze enquête blijkt dat een deel van onze leden het TREND magazine liever digitaal ontvangt. Behoor jij ook tot deze groep of krijg je het printexemplaar toch nog liever in de bus?