Rijkevorsel = Kampioen staande wip
01 okt 2005

Rijkevorsel = Kampioen staande wip

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september 2005 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

kampioen staande wip 05

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september ‘05 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

Nadat ze hun 50 pijlen hadden afgeschoten, scoorden zij met 28 punten beter dan Roeselare en Temse die allebei slechts 22 punten van de 28 meter hoge wip naar beneden konden schieten.

Op dezelfde dag en plaats behaalde de 49-jarige Ludwig Piessens uit Tielrode de individuele titel van VlaS-kampioen. In een ultieme afkampingsronde won hij het pleit tegen Jozef Koekelberg (Duisburg) en Peter Désiron (Kampenhout).

kampioen staande wip 05

Het winnende vijftal telde één vrouw binnen de ploeg. Ze poseren hier rond de eeuwig durende wisseltrofee geschonken door Koning Albert 1 aan de KNBBW: een zilveren beeld van de schuttersheilige Sint Sebastiaan.

Met de steun van: logoantwerpen.gif

Meer nieuws

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…

energiesubsidie sportiv

Energiesubsidies toegekend aan onze clubs!

08 jun 2023

Voor heel wat van onze clubs dienden we begin dit jaar een aanvraag in voor de energiesubsidies aan sportclubs. We kregen het positieve nieuws dat 100% van onze ingediende dossiers positief werden beoordeeld.

VLAS en volkssporten op RADIO 1

26 mei 2023

Onze geliefde volkssporten in de kijker op Radio 1