Rijkevorsel = Kampioen staande wip
01 okt 2005

Rijkevorsel = Kampioen staande wip

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september 2005 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

kampioen staande wip 05

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september ‘05 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

Nadat ze hun 50 pijlen hadden afgeschoten, scoorden zij met 28 punten beter dan Roeselare en Temse die allebei slechts 22 punten van de 28 meter hoge wip naar beneden konden schieten.

Op dezelfde dag en plaats behaalde de 49-jarige Ludwig Piessens uit Tielrode de individuele titel van VlaS-kampioen. In een ultieme afkampingsronde won hij het pleit tegen Jozef Koekelberg (Duisburg) en Peter Désiron (Kampenhout).

kampioen staande wip 05

Het winnende vijftal telde één vrouw binnen de ploeg. Ze poseren hier rond de eeuwig durende wisseltrofee geschonken door Koning Albert 1 aan de KNBBW: een zilveren beeld van de schuttersheilige Sint Sebastiaan.

Met de steun van: logoantwerpen.gif

Meer nieuws

Coronamaatregelen vanaf 27 november

29 okt 2021

Bijkomende maatregelen werden door de regering genomen, ook voor het sporten. Hier vind je een overzicht.

corona

Coronamaatregelen vanaf 20 november

23 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20/11/21. We kunnen "normaal" blijven sporten, maar het mondmasker is nu verplicht vanaf 10 jaar en de regels rond publiek werden aangescherpt.

corona nieuw

Coronamaatregelen vanaf 1 november 2021

09 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1/11/21. We kunnen normaal blijven sporten, maar het mondmasker doet weer op meerdere plaatsen zijn intrede en de kantines dienen de regels van de horeca te volgen met betrekking tot het Covid Safe Ticket.

Charles mee aan de katapult

Katapultschieten op Inclusieve Sportdag

08 okt 2021

Onze 'Antwaarpse Katapultclub' geeft initiatie op Inclusieve Sportdag waar andersvaliden kunnen komen proeven van katapultschieten.