Rijkevorsel = Kampioen staande wip
01 okt 2005

Rijkevorsel = Kampioen staande wip

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september 2005 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

kampioen staande wip 05

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

In de finale van het Belgisch Kampioenschap boogschieten staande wip per ploeg kwamen op zondag 18 september ‘05 de beste vijf ploegen van het ganse land tegen elkaar uit.

Het vijftal van de twintig leden tellende schuttersmaatschappij Rijkevorsel Sint-Willibrordus behaalde de hoogste score.

Nadat ze hun 50 pijlen hadden afgeschoten, scoorden zij met 28 punten beter dan Roeselare en Temse die allebei slechts 22 punten van de 28 meter hoge wip naar beneden konden schieten.

Op dezelfde dag en plaats behaalde de 49-jarige Ludwig Piessens uit Tielrode de individuele titel van VlaS-kampioen. In een ultieme afkampingsronde won hij het pleit tegen Jozef Koekelberg (Duisburg) en Peter Désiron (Kampenhout).

kampioen staande wip 05

Het winnende vijftal telde één vrouw binnen de ploeg. Ze poseren hier rond de eeuwig durende wisseltrofee geschonken door Koning Albert 1 aan de KNBBW: een zilveren beeld van de schuttersheilige Sint Sebastiaan.

Met de steun van: logoantwerpen.gif

Meer nieuws

Nieuw Bestuursorgaan Vlas

23 jun 2022

De verkiezing van ons nieuwe Bestuur levert een topteam op!

Bestuursorgaan

Oproep bestuursverkiezingen

20 mei 2022

Vlas en Sportiv zoeken gemotiveerde kandidaten voor hun vernieuwde Bestuursorgaan.

vlaskampioenen flessenschieten

Vlas-kampioenschap Flessenschieten 2022

18 mei 2022

Het Vlas-kampioenschap lokte heel wat schutters en bleef spannend tot op het eind.

wipschieten jan van looveren

Jan Van Looveren proeft van wipschieten

11 mei 2022

BV Jan Van Looveren kwam presenteren én proeven van wipschieten op de sportdag in Ekeren.