Bestuursorgaan
20 mei 2022

Oproep bestuursverkiezingen

 

Op 21 juni 2022 organiseren Vlas én Sportiv een Buitengewone Algemene Vergadering (BAV) om o.a. onze statuten aan te passen aan de vernieuwde wetgeving. Daar horen ook verkiezingen bij voor een vernieuwd Bestuursorgaan. Hieronder belangrijke info ivm die verkiezingen van bestuursleden.

Toelichting kandidaatstelling

Vlas en Sportiv streven, cfr. de “Code Goed Bestuur” van Sport Vlaanderen, naar een een gedifferentieerde samenstelling van het Bestuursorgaan inzake genderverhoudingen, leeftijd en etniciteit. Wat betreft professionele competenties is elk Bestuursorgaan gebaat bij zowel generalisten als specialisten. Relevante gespecialiseerde kennisdomeinen om de directie actief te kunnen adviseren zijn o.a.  boekhouden en financiën, juridische zaken, humanresourcesmanagement, marketing & communicatie en sporttechnische zaken. Generische vaardigheden die relevant zijn in een (sport)bestuur zijn onder meer onderhandelingsvaardigheden, ervaring in het verwerven van sponsorgelden en managementervaring. Communicatief sterk staan, engagement vertonen en bereid zijn tot een tijdsinvestering gelden eveneens als belangrijke voorwaarden aangezien het soms zelfs aangewezen kan zijn dat een bestuurder mee operationele taken vervult.

De kandidaturen moeten ter attentie van het Bestuursorgaan per e-mail aan directeur@vlas.be  verzonden worden en bevatten naast persoonsgegevens, informatie over opleiding- en beroepsactiviteiten, socio-culturele functies of ervaring ook een motivatie voor de kandidatuurstelling. Daarbij graag ook een uitleg over je drie sterkste en (sportief) meest relevante competenties.  Bij ontvangst wordt de kandidatuur geregistreerd. De ontvankelijkheid van de individuele kandidaturen (vormfouten of  onvolledigheid) worden door de Voorzitter in naam van het Bestuursorgaan beoordeeld. De Voorzitter van het (aftredend) Bestuursorgaan nodigt vervolgens de leden van de Buitengewone Algemene Vergadering uit om in finaliteit via stemming te beslissen op de BAV van 21 juni 2022.

Extra: we willen ook graag jongeren deel laten uitmaken van het bestuursorgaan, zodat de stem van jongeren nog meer meeklinkt en jonge Vlas- of Sportiv-leden bestuurservaring kunnen opdoen. Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je interesse om mee te werken? Bel of mail naar directeur Nicolas Dezeure. We voorzien bovendien graag een peter of meter binnen het Bestuursorgaan, die je indien nodig kan ondersteunen in je bestuurswerk.

Tijdens de BAV op 21/06/2022 worden 5 bestuurders verkozen voor een periode van 4 jaar. Het mandaat vangt meteen na de BAV aan. Kandidaten kunnen hun kandidatuur indienen tot en met 17 juni 2022 om 15u.

 

 

algemeen bestuur info

Meer nieuws

Gratis opleidingsdagen Volkssportanimator

07 mrt 2024

Op 4 april in Brugge en op 25 april in Merksplas

Vacature bij Vlas|Sportiv

26 jan 2024

Ontdek onze vacature voor "Allround medewerker"

JEZ! Jeugd+

20 dec 2023

Steun Jeugd+ dankzij JEZ! en draag bij aan meer en betere jeugdwerking voor onze Jeugd+ clubs

TREND digitaal of print

19 dec 2023

Uit onze enquête blijkt dat een deel van onze leden het TREND magazine liever digitaal ontvangt. Behoor jij ook tot deze groep of krijg je het printexemplaar toch nog liever in de bus?