Bestuursorgaan
20 mei 2022

Oproep bestuursverkiezingen

 

Op 21 juni 2022 organiseren Vlas én Sportiv een Buitengewone Algemene Vergadering (BAV) om o.a. onze statuten aan te passen aan de vernieuwde wetgeving. Daar horen ook verkiezingen bij voor een vernieuwd Bestuursorgaan. Hieronder belangrijke info ivm die verkiezingen van bestuursleden.

Toelichting kandidaatstelling

Vlas en Sportiv streven, cfr. de “Code Goed Bestuur” van Sport Vlaanderen, naar een een gedifferentieerde samenstelling van het Bestuursorgaan inzake genderverhoudingen, leeftijd en etniciteit. Wat betreft professionele competenties is elk Bestuursorgaan gebaat bij zowel generalisten als specialisten. Relevante gespecialiseerde kennisdomeinen om de directie actief te kunnen adviseren zijn o.a.  boekhouden en financiën, juridische zaken, humanresourcesmanagement, marketing & communicatie en sporttechnische zaken. Generische vaardigheden die relevant zijn in een (sport)bestuur zijn onder meer onderhandelingsvaardigheden, ervaring in het verwerven van sponsorgelden en managementervaring. Communicatief sterk staan, engagement vertonen en bereid zijn tot een tijdsinvestering gelden eveneens als belangrijke voorwaarden aangezien het soms zelfs aangewezen kan zijn dat een bestuurder mee operationele taken vervult.

De kandidaturen moeten ter attentie van het Bestuursorgaan per e-mail aan directeur@vlas.be  verzonden worden en bevatten naast persoonsgegevens, informatie over opleiding- en beroepsactiviteiten, socio-culturele functies of ervaring ook een motivatie voor de kandidatuurstelling. Daarbij graag ook een uitleg over je drie sterkste en (sportief) meest relevante competenties.  Bij ontvangst wordt de kandidatuur geregistreerd. De ontvankelijkheid van de individuele kandidaturen (vormfouten of  onvolledigheid) worden door de Voorzitter in naam van het Bestuursorgaan beoordeeld. De Voorzitter van het (aftredend) Bestuursorgaan nodigt vervolgens de leden van de Buitengewone Algemene Vergadering uit om in finaliteit via stemming te beslissen op de BAV van 21 juni 2022.

Extra: we willen ook graag jongeren deel laten uitmaken van het bestuursorgaan, zodat de stem van jongeren nog meer meeklinkt en jonge Vlas- of Sportiv-leden bestuurservaring kunnen opdoen. Ben je tussen 18 en 25 jaar en heb je interesse om mee te werken? Bel of mail naar directeur Nicolas Dezeure. We voorzien bovendien graag een peter of meter binnen het Bestuursorgaan, die je indien nodig kan ondersteunen in je bestuurswerk.

Tijdens de BAV op 21/06/2022 worden 5 bestuurders verkozen voor een periode van 4 jaar. Het mandaat vangt meteen na de BAV aan. Kandidaten kunnen hun kandidatuur indienen tot en met 17 juni 2022 om 15u.

 

 

algemeen bestuur info

Meer nieuws

vacature bij vlas|sportiv

Vacature bij Vlas|Sportiv

25 okt 2022

Ontdek onze vacature voor een Communicatief - Administratief Medewerker

Schrijf je in voor onze gratis lessen!

19 okt 2022

Dankzij "Herlaad je sportclub" van de Vlaamse Sportfederatie kan VLAS dit najaar enkele héél interessante opleidingen GRATIS aanbieden, helemaal op maat van onze volkssportclubs. Schrijf snel in!

groepsfoto vlas infodag 2022

Eerste nationale Infodag méér dan geslaagd!

11 okt 2022

Op zaterdag 8 oktober was het verzamelen geblazen in Beveren-Waas voor onze allereerste nationale Infodag. Deze eerste editie was alvast qua inschrijvingen, 120 in totaal over 14 verschillende sporten, een onverhoopt succes waar hard naar werd uitgekeken.

tocati vlas 2022

Vlas terug op Tocati-festival

22 sep 2022

Ook dit jaar werd Vlas uitgenodigd op het gerenommeerde Tocati-festival.