Katapultschutters terug uit Italië
02 nov 2005

Katapultschutters terug uit Italië

Acht Vlaamse katapultschutters van de Vlaamse katapult bond trokken op 22 oktober 2005 voor een weekendje naar Italië. Doel: deelnemen aan het katapulttornooi in Noord-Oost Italië (zie ook www.fionde.org)

Zaterdag - het individueel tornooi verdeeld in drie ronden: 1ste ronde op blazoen, 2de ronde op bordjes zoals in Vlaanderen, 3de ronde op blikjes. De Vlamingen gingen er meteen hard tegenaan. De 63-jarige August Luyckx uit Peer won het tornooi zowaar!
Zondag - trio-schieting verdeeld over drie ronden: 1ste ronde op blazoen, 2de ronde op blikjes, 3de ronde op kleiduiven.
Na een strijd gekenmerkt door veel aanmoedigingen en applaus behaalde de 1ste ploeg een verdienstelijke 5de plaats.

De Westvlamingen Daniel Vandewalle en Marie-Christine De Muynck wonnen nog een mountain bike met de tombola maar gaven die wijselijk weg (zoiets neem je niet zomaar mee op een vliegtuig van Ryan-air) en maakten zo iemand anders gelukkig.

De sfeer op het Italiaanse tornooi in internationaal gezelschap was super. Getuige daarvan het emotionele afscheid.

katapultschieten

Meer nieuws

Coronamaatregelen vanaf 27 november

29 okt 2021

Bijkomende maatregelen werden door de regering genomen, ook voor het sporten. Hier vind je een overzicht.

corona

Coronamaatregelen vanaf 20 november

23 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20/11/21. We kunnen "normaal" blijven sporten, maar het mondmasker is nu verplicht vanaf 10 jaar en de regels rond publiek werden aangescherpt.

corona nieuw

Coronamaatregelen vanaf 1 november 2021

09 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1/11/21. We kunnen normaal blijven sporten, maar het mondmasker doet weer op meerdere plaatsen zijn intrede en de kantines dienen de regels van de horeca te volgen met betrekking tot het Covid Safe Ticket.

Charles mee aan de katapult

Katapultschieten op Inclusieve Sportdag

08 okt 2021

Onze 'Antwaarpse Katapultclub' geeft initiatie op Inclusieve Sportdag waar andersvaliden kunnen komen proeven van katapultschieten.