Katapultschutters terug uit Italië
02 nov 2005

Katapultschutters terug uit Italië

Acht Vlaamse katapultschutters van de Vlaamse katapult bond trokken op 22 oktober 2005 voor een weekendje naar Italië. Doel: deelnemen aan het katapulttornooi in Noord-Oost Italië (zie ook www.fionde.org)

Zaterdag - het individueel tornooi verdeeld in drie ronden: 1ste ronde op blazoen, 2de ronde op bordjes zoals in Vlaanderen, 3de ronde op blikjes. De Vlamingen gingen er meteen hard tegenaan. De 63-jarige August Luyckx uit Peer won het tornooi zowaar!
Zondag - trio-schieting verdeeld over drie ronden: 1ste ronde op blazoen, 2de ronde op blikjes, 3de ronde op kleiduiven.
Na een strijd gekenmerkt door veel aanmoedigingen en applaus behaalde de 1ste ploeg een verdienstelijke 5de plaats.

De Westvlamingen Daniel Vandewalle en Marie-Christine De Muynck wonnen nog een mountain bike met de tombola maar gaven die wijselijk weg (zoiets neem je niet zomaar mee op een vliegtuig van Ryan-air) en maakten zo iemand anders gelukkig.

De sfeer op het Italiaanse tornooi in internationaal gezelschap was super. Getuige daarvan het emotionele afscheid.

katapultschieten

Meer nieuws

Ondersteuning via sportnoodlening van start

16 feb 2023

Het Vlaams Parlement voorziet 50 miljoen euro voor noodleningen om de liquiditeitsproblemen op te vangen en/of om te investeren in duurzame energie. Aanvragen moeten rechtsreeks bij Sport Vlaanderen worden ingediend.

strafregister trainers

Uittreksel strafregister voor sportorganisaties: een nieuwe verplichting

30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 moet iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voorleggen aan de sportorganisatie waarmee ze een overeenkomst afsluiten. Hoe pak je dit best aan ?

subsidie energiecrisis

Vraag je energiesubsidie aan

09 jan 2023

Het Vlaams Parlement keurde noodsteun goed voor sportclubs naar aanleiding van de stijgende energie-uitgaven. Kijk hier of jouw club in aanmerking komt!

TOP 10 Jeugd+ 2022

20 dec 2022

25 sterren !! Wat een topresultaat van onze Jeugd+ clubs...