Charles mee aan de katapult
08 okt 2021

Katapultschieten op Inclusieve Sportdag

Na een Corona-onderbreking werd de Antwaarpse Katapultclub opnieuw uitgenodigd op de Inclusieve Sportdag in Brasschaat, georganiseerd door Sport Vlaanderen. Op dit evenement kunnen mindervaliden zich een dag helemaal uitleven, individueel vergezeld van een leerling uit de zorgopleiding.

De doelen werden wat aangepast en de nodige ruimte werd voorzien om ook mensen die zich in een rolstoel dienen te verplaatsen de mogelijkheid te geven om eens katapultschieten uit te proberen, al dan niet geholpen door de ondertussen enorm ervaren initiators. Sommigen begonnen aan een eerste, schuchtere poging maar stonden meteen erna terug aan te schuiven met zin in meer. Enthousiasme genoeg dus, zeker wanneer er een raak schot werd afgevuurd… het zorgde telkens voor feestje met de omstaanders.

Onder de 61 deelnemers aan de initiatie, waren er ook veel die de coaches herkenden uit vorige edities. Dat iedereen hier duidelijk z’n hartje weer kon ophalen, werd ook door de inrichters opgemerkt en al meteen werd er een datum geprikt voor 2022! Maar niet alleen de deelnemers hadden plezier, ook voor de coaches van de Antwaarpse Katapultclub was het een topdag!

evenement katapultschieten

Meer nieuws

Coronamaatregelen vanaf 27 november

29 okt 2021

Bijkomende maatregelen werden door de regering genomen, ook voor het sporten. Hier vind je een overzicht.

corona

Coronamaatregelen vanaf 20 november

23 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20/11/21. We kunnen "normaal" blijven sporten, maar het mondmasker is nu verplicht vanaf 10 jaar en de regels rond publiek werden aangescherpt.

corona nieuw

Coronamaatregelen vanaf 1 november 2021

09 okt 2021

Een overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 1/11/21. We kunnen normaal blijven sporten, maar het mondmasker doet weer op meerdere plaatsen zijn intrede en de kantines dienen de regels van de horeca te volgen met betrekking tot het Covid Safe Ticket.

Charles mee aan de katapult

Katapultschieten op Inclusieve Sportdag

08 okt 2021

Onze 'Antwaarpse Katapultclub' geeft initiatie op Inclusieve Sportdag waar andersvaliden kunnen komen proeven van katapultschieten.