groepsfoto vlas infodag 2022
11 okt 2022

Eerste nationale Infodag méér dan geslaagd!

Op zaterdag 8 oktober was het verzamelen geblazen in Beveren-Waas voor onze allereerste nationale Infodag. Tijdens deze dag konden onze sportclubbestuurders uit al onze volkssportclubs kennismaken met elkaar onder een hapje en een drankje, proeven van enkele andere volkssporten en hun kennis over ILA, jeugdwerking en vooral digitalisering bijschaven. Deze eerste editie was alvast qua inschrijvingen, 120 in totaal over 14 verschillende sporten, een onverhoopt succes waar hard naar werd uitgekeken.

schaarbaankegelen op vlas infodag 2022

Om 9u openden de deuren en werd er al druk genetwerkt bij een warme tas koffie en een koffiekoek, aangeboden door onze gastvrouw van Sporthal ’t Zillebeek. Na een korte inleiding door Vlas en Sportiv Voorzitter Guido Van Alsenoy en directeur Nicolas Dezeure werden de sportinitiaties opgestart en kon ook de eerste infosessie op gang worden getrokken. Van nuttige tips over praktische handleidingen, de aanwezigen werden deskundig geholpen door Jason, administratieve medewerker op het secretariaat en voor velen vaak het eerste contactpunt bij Vlas en Sportiv. Terwijl sommigen al aan hun 3e sportinitiatie toe waren gaf vervolgens Hein Comeyne een uiteenzetting over ons jeugdproject Jeugd+. Enerzijds door middel van een warme oproep om volgend jaar mee in te stappen en anderzijds met een rits goeie voorbeelden en tips voor de aanwezige bestuurders om hun jeugdwerking verder kwaliteitsvol uit te bouwen.

Na een deugddoende lunch kwam Gert-Jan van Digiraf ons vervoegen om rond communicatie, digitalisatie en ledenparticipatie in dialoog te gaan met de talrijke aanwezigen. Stof tot nadenken voor vele bestuurders om ook in eigen club allerhande tips toe te gaan passen. Daarbij dient zeker ook opgemerkt dat Vlas in het najaar (november) hierrond voor het eerst gratis cursussen kan aanbieden. We hopen nu al dat er massaal zal worden ingeschreven op deze gratis opleidingen die helemaal naar onze lokale sportclubs toe gaan met centrale leslocaties in elke provincie. Meer info hierover volgt snel.

Zowat iedereen had ondertussen kunnen proeven van boogschieten op de staande en op de liggende wip én van het schaarbaankegelen. Zoals de fantastische initiatoren kunnen getuigen werd er gretig gebruik gemaakt van dit aanbod. Er werden zelfs al kegelwedstrijdjes geïmproviseerd tussen de verschillende aanwezige boogschietclubs. Proeven van elkaars volkssport blijkt een uitstekend experiment te zijn en een bindmiddel dat we zeker meenemen naar volgende edities.

Ter afsluiting werd door Vlas en zijn sponsors nog een glaasje aangeboden aan alle deelnemers. Ondertussen was iedereen moe maar voldaan mogen we hopen, de commentaren op sociale media achteraf klonken alleszins unaniem positief. Rest ons nog iedere aanwezige nogmaals te bedanken voor hun aanwezigheid en bereidwillige medewerking. Op naar een volgende editie… !

 

De powerpoints & handleidingen van ILA

Foto's

Met dank aan

 

algemeen info opleiding

Meer nieuws

Vlas infodag

Succesvolle 2de Infodag

31 okt 2023

Op de 2de editie van de VLAS Infodag viel weer heel wat te beleven. Infosessies, schaarbaankegelen, kruisboogschieten met de nieuwe volkssportanimatie en natuurlijk kon onze hippe VR-beleving niet ontbreken.

Vlas virtual reality

Vlas lanceert VR-project

09 okt 2023

Vlas lanceert een uniek en innovatief schoolproject i.s.m. Sport Vlaanderen.

Uitnodiging Vlas infodag

Tweede Vlas infodag - voor al onze sportclubbestuurders

08 sep 2023

Kom samen met je voltallige bestuur naar de Vlas infodag. Ontdek naast drie interessante infosessies ook drie volkssporten. Schrijf je nu in.

Winnaar tickets K3 Run & Fun

16 aug 2023

De winnaar van onze K3 Run & Fun wedstrijd is…