brons touwtrekken world games
18 jul 2022

Brons op de World Games!

 

De Belgische touwtrek-mannen in de klasse tot 640 kilogram veroverden zopas een bronzen medaille op de World Games in Birmingham (USA). In de kleine finale versloegen ze Duitsland.

Ondanks een mindere start, eerder op dag, met o.a. een gelijkspel tegen Italië , een verlies tegen Groot-Brittannië en opnieuw een gelijkspel tegen Duitsland herpakten onze mannen zich. Met een klinkende zege tegen onze noorderburen keerden de kansen. In de halve finale werd nog kansloos verloren van topland (en latere winnaar) Zwitserland maar in de kleine finale was Team Belgium dus een maatje te groot voor Duitsland... 3-0 en de medaille was binnen!

Trainer Ief Smets: "... vorig jaar werden we nog wereldkampioen bij de clubs in een andere gewichtsklasse, maar we vielen 50 kilogram af met de ploeg en met succes. We veroveren nu onze eerste medaille in een landencompetitie op het hoogste niveau." 

Een dikke proficiat aan onze Pull Bulls 🏆

 

Zin om touwtrekken ook te proberen? 👉   Belgische Touwtrek Bond

 

brons touwtrekken world games
competitie kampioenschap touwtrekken

Meer nieuws

vacature bij vlas|sportiv

Vacature bij Vlas|Sportiv

25 okt 2022

Ontdek onze vacature voor een Communicatief - Administratief Medewerker

Schrijf je in voor onze gratis lessen!

19 okt 2022

Dankzij "Herlaad je sportclub" van de Vlaamse Sportfederatie kan VLAS dit najaar enkele héél interessante opleidingen GRATIS aanbieden, helemaal op maat van onze volkssportclubs. Schrijf snel in!

groepsfoto vlas infodag 2022

Eerste nationale Infodag méér dan geslaagd!

11 okt 2022

Op zaterdag 8 oktober was het verzamelen geblazen in Beveren-Waas voor onze allereerste nationale Infodag. Deze eerste editie was alvast qua inschrijvingen, 120 in totaal over 14 verschillende sporten, een onverhoopt succes waar hard naar werd uitgekeken.

tocati vlas 2022

Vlas terug op Tocati-festival

22 sep 2022

Ook dit jaar werd Vlas uitgenodigd op het gerenommeerde Tocati-festival.