VlaS: Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Voorstelling Nathan De Coninck

|

Allen een goedendag, u vraagt zich waarschijnlijk af wat dat deze knul staat te doen in je driemaandelijks Trend-magazine.

Wel, ik ben Nathan De Coninck en ben student te VIVES Brugge, waar ik de managementopleiding Bedrijfsmanagement volg, met als specialisatie Sportmanagement. Ik ben (al) 21 lengtes ‘jong’ en ik ben oorspronkelijk afkomstig van het Oost-Vlaamse Kruishoutem, een pittoresk dorpje dat binnenkort word omgedoopt tot de fusiegemeente Kruisem. Maar op dit moment zit ik dus op kot in ‘Het Venetië van het Noorden’ (Brugge)

In het kader van mijn opleiding, loop ik dit semester, voor een periode van 4 maanden, stage op het kantoor van VlaS in Brugge.

ProfielfotoNathanDeConinck

"Stagiair Nathan De Coninck" 

Bovendien heb ik enkele hobby’s, ik ben namelijk muzikaal aangelegd door klarinet te spelen bij de lokale muziekvereniging in mijn gemeente. Vervolgens probeer ik ook zo veel mogelijk te sporten, door voornamelijk te gaan joggen en fietsen in recreatief verband. Verder heb ik ook nog vele interesses waaronder koken, fotografie en huisinrichting.

Ik ben niet enkel een actieve sportbeoefenaar, maar ik ben ook een passieve sportvolger. Ik volg vele sporten op de voet, zoals het wielrennen, met de Vlaamse wielerklassiekers als hoogtepunt. Maar ook andere sporten zoals voetbal, hockey, basketbal, volleybal en tennis kunnen me wel bekoren. De prestaties van onze landgenoten bijvoorbeeld, volg ik met grote belangstelling.

Zelf ben ik ook supporter van voetbalclub SV Zulte Waregem, de fusieploeg uit zowel Oost- als West-Vlaanderen. Zij pakten vorig voetbalseizoen nog de Beker van België mee terug naar de Gaverbeek, na een bloedstollende finale op de Heizel tegen de Oostendse troepen van (toen nog) Marc Coucke.

Mijn motivatie om voor het VlaS als stageplek te kiezen was omdat het voor mij vooral een uitdaging was om in een niet-alledaagse sportorganisatie dat het VlaS is, in de (dagdagelijkse) werking mee te draaien.

Of een job bij een organisatie als het VlaS me zou interesseren na mijn studies? Wie weet. Al denk ik dat het ook belangrijk is om straks, als afgestudeerde, alle opties af te wegen tegenover elkaar. Een geschikte job zal verder natuurlijk ook afhangen van enkele andere factoren. Op dit moment laat ik dan ook (wijselijk) alle opties open.

Na mij studies hoop ik vanzelfsprekend de goede en juiste richting uit te gaan met mijn carrière. Ik wil vooral zien welke mogelijkheden er dan specifiek liggen op onze arbeidsmarkt i.v.m. sportmanagement, al heb ik wel een lichte voorkeur om in de wereld van de sportmarketing aan de slag te gaan.

(NDC)