VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

GENSB-tornooi touwtrekken

Nederlandse ploeg wint 2de maal Internationaal touwtrektornooi GENSB-jeugd

Retie, zaterdag 25 augustus 2007
De Nederlandse jeugdtouwtrekclub Lagerweij' trok zich voor het tweede jaar tot winnaar van het unieke GENSB-tornooi. Niet minder dan 49 ploegen uit negen landen namen hieraan deel. Uiteindelijk ging de strijd tussen het Zwitserse Ebersecken en Lagerweij. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het GENSB-tornooi dat een ploeg zijn titel verlengt.
winnende_ploeg
Apart aan dit tornooi is dat er geen bankzitters zijn. De regels zijn zo opgesteld dat er maar één jeugdcategorie voorzien is, waarin plaats is voor alle leeftijden. Een ploeg bestaat uit 7 à 10 personen die samen niet meer dan 560 kg wegen. Per opgesteld meisje wordt dit maximum gewicht met 10 kilogram verhoogd.
Er namen acht Vlaamse ploegen deel. Twee van hen bleken sterk genoeg voor de achtste finales; de Boerekes uit Pulderbos en de Mertensmannen uit Hoogstraten. De Boerekes waren erg enthousiast deze top-16 te halen, maar haalden het niet als eerste Belgische ploeg. Die eer ging naar de Mertensmannen die een algemene tiende plaats behaalden. De Boerekes werden dertiende. 

 

1. Lagerweij                                       Nederland
2. Ebersecken                                    Zwitserland
3. Sins                                                Zwitserland

Rangschikking Belgische ploegen:

10. Mertensmannen uit Hoogstraten
13. Boerekes uit Pulderbos
20. De Berketrekkers uit Merksplas
21. De Familie Janssens uit Retie

 

Met de steun van: logoantwerpen.gif