VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

BK handboogschieten staande wip jeugd

Vijftien scholieren en vijftien junioren plaatsten zich deze zomer voor de finale van dit individueel BK dat plaats vond zaterdag 25 augustus in Putte. De opdracht was duidelijk: met tien pijlen zoveel mogelijk gaaien uit de volle wip neerhalen.

Scholier Chelsey Deswarte uit Roeselare startte goed en bleef met haar acht punten lange tijd leider in de stand. Lynn Van Laeken (11), lid van de bijna 400-jarige schuttersmaatschappij Overmere Sint Sebastiaan, wou echt winnen. De gedachte aan haar onlangs overleden grootvader, ook wipschutter, versterkte haar concentratie.

Ze haalde met haar laatste pijl een negende gaai neer en moest toen bang afwachten of de volgende schutters het beter zouden doen. Pieter Rousseau kon niet boven de meisjes uitkomen en werd derde.

Bij de junioren had topfavoriet Wouter De Veirman (18) nooit gedacht dat hij voor de derde maal op rij de kampioenstitel zou kunnen winnen. Met zijn 15 punten bewees hij zaterdag echter nogmaals zijn topklasse. Nieuwkomer bij de junioren, Tim Rottiers, toonde meteen zijn capaciteiten en werd tweede. Joachim De Vogelaere toonde zich terker dan broer Jonas (Europees kampioen 2007) en behaalde een derde plaats. 
 lynn_en_wouter

 

 

 

 

 

 

 


 Scholieren:
1. Lynn Van Laeken              9 ptn               (11 ) Overmere Sint Sebastiaan
2. Chelsey Deswarte              8 ptn               (14) Roeselare Sint Sebastiaan
3. Pieter Rousseau                  6 ptn               (14) Ieper Willem Tell

Junioren
1. Wouter De Veirman           15 ptn             (18) Schriek Sint Jan
2. Tim Rottiers                       12 ptn             (15) Londerzeel Schuttersvrienden
3. Joachim De Vogelaere         8 ptn             (17) Asper Sint Sebastiaan

 

Met de steun van: logoantwerpen.gif