VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw

Kegelen kan terug in Mortsel

15-01-2019

Mortsel – Sinds het kegelhuis in de Maalderijstraat in 2011 de deuren sloot, had de kegelsport geen onderkomen meer in Mortsel. Nu, zeven jaar later, is hier verandering ingekomen. Kegelliefhebbers en beoefenaars kunnen sinds afgelopen zomer terecht in een gloednieuw kegellokaal. De officiële opening vond plaats op 28 september 2018. De kegelhal is gelegen in loods MG40 aan Fort 4, aan de Fortstraat in hartje Mortsel.

Het lokaal biedt onderdak aan de vzw Anders Dan Anderen (kortweg ADA) en kegelclub Zun. ADA is een sportvereniging voor andersvaliden, opgericht in 1970, waar men zowel aan kegelen als aan bowlen doet. Een combinatie die ze bij kegelclub Zun niet zien zitten, zij voelen niet zoveel voor de Amerikaanse variant van hun geliefde kegelsport.

Het is nog zoeken naar een nieuwe naam maar beide clubs geven alvast aan zeer tevreden te zijn met de nieuwe kegelhal. Deze hebben de twee clubs trouwens samen gefinancierd. Momenteel is het er vooral op donderdag koppen lopen. Bedoeling is dat de kegelbaan in de toekomst ook op andere dagen de deuren opent bijvoorbeeld voor particulieren, kegelinitiaties, feestjes en andere kegelactiviteiten. Op termijn wil men ook andere clubs die een onderkomen zoeken, naar Mortsel halen.

Wij wensen de nieuwe uitbaters alle succes en veel kegelplezier toe!

(PL)

Kegelbaan Mortsel 4banen

“De vier nieuwe, moderne kegelbanen.“